Lars Roed 

Lars Roed er navnet, og som siden her viser, er hobbyen orkidéer.

Jeg har i øjeblikket omkring 150-200 orkidéer i eget drivhus. Arterne spænder fra Phalaenopsis, Pleurothallis, Porroglossum, Dendrobium, Aerangis til Lepanthes, Bulbophyllum plus mange, mange flere.

Idéen med siden her er, at vise hvordan man rent privat også kan holde orkideer.

Har du spørgsmål ang. mine orkidéer eller bare ris og ros, kan du skrive en kommentar i min gæstebog, og jeg vil svare dig så hurtigt som muligt.

Orkideer 

Orkidé er en plante, der er medlem af orkidéfamilien orchidaceae.

Orkideer er kendt for de ofte meget smukke blomster, og for visse slægter en meget lang holdbarhed, som f.eks. Phalaenopsis-hybrider, der kan blomstre i adskillige måneder uafbrudt.

Langt de fleste orkideer, der dyrkes i vindueskarm, er (sub-)tropiske planter, og de kræver derfor høj luftfugtighed (placér dem derfor ikke lige over en radiator eller lignende!). De tåler heller ikke lave temperaturer (under. 10-16 °C) i ret lang tid. Desuden er mange af dem epifytter, dvs. at de ikke gror i jorden, men på andre planter, primært træer, og derfor må disse aldrig plantes i almindelig jord. Der findes dog også mange terrestriske orkideer, som lever i almindelig jord, herunder alle de danske orkideer. De naturlige danske orkideer er selvsagt helt vinterhårdføre, og de visner således ned til underjordiske knolde for at overvintre i dvale under jorden.

Alle danske orkideer er fredet, og det er derfor ikke tilladt at grave dem op eller på anden måde at forstyrre dem i naturen. Desuden er al import til og eksport fra EU underkastet restriktioner og skal godkendes i forvejen af myndighederne.

Orkidedyrkning er en udbredt hobby og Dansk Orkide Klub (se: links) arrangerer møder, foredrag og udstillinger for interesserede.

Lav din egen hjemmeside med mono.net